АМКУ підозрює 10 найбільших туроператорів в маніпуляціях із цінами

 

Антимонопольний комітет України виявив маніпуляції з цінами на туристичні послуги у 10 найбільших туроператорів.

Про це інформує “Новинарня” у вівторок, 28 січня, із посиланням на пресслужбу Київського обласного територіального відділення АМКУ.

Порушення виявлені в діяльності “Пегас Туристик” (Pegas Touristik), “Тез Тур” (Tez Tour), “Джоин Ап” (Join UP!), “Корал Тревел” (Coral Travel), “Тревел Профешнл Груп” (TPG), “Туристична компанія« Анекс Тур” (Anex Tour), “ТТВК” (TUI), “Музенідіс тревел Україна” (Mouzenidis Travel), “Компас України” (Kompas Touroperator), “Альф туристичний оператор” (Alf).

Зокрема туроператори розміщують на своїх сайтах неточну інформацію про вартість надання туристичних послуг.

“Такі туроператори використовують власний валютний курс і, в окремих випадках, не вказують вартість надання таких послуг в гривнях”, – повідомили в АМКУ.

Вказаний дії містять порушення ст.151 закону “Про захист від недобросовісної конкуренції” у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.

“Повідомлення вищевказаними туроператорами невизначеному колу осіб неточних відомостей про вартість надання туристичного продукту, зокрема внаслідок обраного способу їх викладення, може вплинути на наміри цих осіб щодо придбання (замовлення) послуг цих суб’єктів”, – зазначили в Антимонопольному комітеті.

У зв’язку з цими фактами Київське обласне територіальне відділення АМКУ 28 січня почало розгляд відповідної справи.

Читайте також:
На Закарпатті створили перший в Україні лижний патруль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна