На Закарпатті створили перший в Україні лижний патруль

 

На гірськолижному курорті Красія у Закарпатській області з суботи, 25 січня, щовихідних почне працювати лижний патруль, який стежитиме за порядком та безпекою.

Запуск першого в Україні лижного патруля проходить у рамках проєктів “Пізнай патрульну поліцію” і “Вікенд з патрульною поліцією”, які працюють з 2016 року у різних форматах.

“Відтак, упродовж вихідних до закінчення зимового сезону 5-7 поліцейських спостерігатимуть за ситуацією безпосередньо на горі”, – розповів представник гірськолижного курорту Красія Ернест Завадський, передає “Укрінформ”

За його словами, це соціальний проєкт і поліцейські беруть у ньому участь на громадських засадах.

Курорт надаватиме необхідне спорядження поліцейським, вони також матимуть спеціальний значок лижного патруля. Лижники також зможуть комунікувати з патрульними, дізнаватися більше про роботу поліції. Майже всі патрульні впевнено стоять на лижах, розповіли організатори лижного патруля.

Президент Регіональної туристичної організації Закарпаття Федір Шандор зауважив, що на європейських та світових курортах – жорстке ставлення до хуліганів та порушників спокою, які псують відпочинок іншим та завдають матеріальної шкоди.

“В українському законодавстві нічого не змінилося, немає позицій щодо “снігового патруля”, скільки б звернень ми не писали в управління юстиції та запитів через депутатів”, – наголосив Шандор.

Він додав, що патруль працюватиме на громадських засадах, але потрібно закріпити таку форму забезпечення громадського порядку законодавчо.

Курорт Красія розташований в районі сіл Вишка та Кострино Великоберезнянського району Закарпатської області, недалеко від Ужгорода.

Читайте також:
В Україні створять єдиний портал для допомоги туристам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна