Зеленський заслухав Скалецьку щодо китайського вірусу: в Україні випадків зараження не зафіксовано

 

Президент Володимир Зеленський заслухав міністра охорони здоров’я Зоряну Скалецьку щодо ситуації з розповсюдженням коронавірусу з Китаю та заходів, які вживає Міністерство охорони здоров’я України.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в неділю, 26 січня, інформують у пресслужбі офісу президента.

Скалецька заявила, що на сьогодні в Україні не зафіксовано жодного випадку зараження вірусом.

“Виявлені випадки, про які повідомляли ЗМІ, були звичайним грипом”, – цитує міністра офіційний сайт ОПУ.

Очільниця МОЗ розповіла, що постійно працює оперативний штаб з узгодження необхідних медичних та міжвідомчих дій, також МОЗ підготувало порядок реагування для лікарень і лікарів, служб, відповідальних за перетин кордону, та лабораторій.

“Сьогодні для всіх очевидні процедури в разі виявлення, необхідності лікування та діагностування. Є готовність в лабораторіях і по тест-системах для виявлення та виключення підозрілих випадків щодо того, стосуються вони чи ні китайського коронавірусу. Взаємодія з міжнародними організаціями, які моніторять на глобальному, міждержавному рівні, щоденна”, — сказала Скалецька.

Заступник міністра Віктор Ляшко запевнив, що налагоджена постійна оперативна комунікація з прикордонною службою, зокрема в аеропортах, підготовлено інструкцію, як реагувати й перевіряти пасажирів.

Зокрема Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендувала перевіряти температуру у пасажирів після прибуття літаків до аеропортів, а в разі виявлення людей із симптомами недуги — перевіряти їх на віруси.

“Через наявність у хвороби інкубаційного періоду проведена робота із сімейними лікарями — для моніторингу та вчасного реагування”, — сказав він.

Ляшко також запевнив, що в Україні готові лікувати вірус, якщо його виявлять.

“Ті технології, які допомогли вилікувати людей в Китаї, застосовуються і в Україні. Наші інфекціоністи знають про них і готові ними скористатися. За допомогою таких же технологій вони лікують грипоподібні захворювання”, — уточнив заступник міністра.

Зеленський, зі свого боку, заявив про необхідність покращити інформування громадян щодо ситуації з вірусом та сформувати чіткі рекомендації. Також він запропонував укомплектувати в аеропорту “Бориспіль” медичний штаб або тимчасову службу.

Крім цього, представники МОЗ розповіли, що розглядається можливість створення спеціальної лабораторії для оперативного виявлення вірусів.

Як інформувала “Новинарня“, в Україні створили оперативний штаб через коронавірус.

Читайте також:
В Україні досліджували три випадки підозри на коронавірус, – МОЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна