Офіс генпрокурора створив нові підрозділи для розслідування воєнних злочинів

 

У прокуратурах Донецької і Луганської областей створені управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 23 січня, інформує пресслужба офісу генпрокурора.

“До складу (підрозділів – ред.) увійшли 60 прокурорів. Новостворені управління здійснюватимуть процесуальне керівництво та контроль за розслідуванням у кримінальних провадженнях щодо злочинів проти основ національної безпеки України, громадської безпеки, миру, безпеки людства і міжнародного правопорядку, недоторканності державних кордонів та інші злочини, вчинені в умовах збройного конфлікту на тимчасово окупованих територіях Донбасу або пов’язані зі збройною агресією Російської Федерації проти України”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі прокурори обласних і місцевих прокуратур в Донецькій і Луганській областях здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у понад 10,5 тисяч кримінальних проваджень цієї категорії.

“Регіональні підрозділи також тісно співпрацюватимуть з громадськими правозахисними організаціями щодо питань документування воєнних злочинів, використовуватимуть у роботі відкриті джерела інформації та комунікуватимуть з постраждалими або свідками злочинних дій”, – додали в офісі генпрокурора.

Як інформувала “Новинарня“, правозахисники вимагають у Ради розглянути законопроект про воєнні злочини.

Читайте також:
Екс-міністра оборони СРСР засудили за воєнні злочини на 10 років. Зараз йому 94

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна