Гончарук: Україна надасть залізницю в управління Deutsche Bahn на 10 років

 

Кабмін хоче віддати залізну дорогу в управління німецькій компанії Deutsche Bahn на 10 років.

Про це прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив у четвер, 23 січня,  під час Українського ланчу на форумі в Давосі.

“Вчора був підписаний меморандум між Міністерством інфраструктури та Deutsche Bahn. Так, ми хочемо віддати німцям в управління на 10 років залізну дорогу. Ми пов’язуємо з цим дуже важливим рішенням не лише долю цієї інфраструктурної одиниці. Це екосистемне рішення, яке має показати, що Україна безпрецедентно відкрита до інвестицій, до світу, до нових стандартів. Звичайно, про деталі ще потрібно домовлятися, офіційні документи ще мають бути підписаними. Але політичне рішення щодо цього вже ухвалене і це вже величезний крок”, — сказав він, передає “НВ”.

22 січня в Давосі міністр інфраструктури України Владислав Криклій та керівник департаменту міжнародних зв’язків Deutsche Bahn AG Йенс Грефер підписали угоду про наміри між Міністерством інфраструктури України і компанією Deutsche Bahn AG щодо подальшої співпраці у транспортній галузі та розвитку АТ “Укрзалізниця”.

Відповідно до угоди, сторони “вивчатимуть можливості утворення стратегічного партнерства (альянсу) між національними залізничними операторами України (АТ “Укрзалізниця”) та Німеччини (Deutsche Bahn AG та її дочірні компанії) з метою обміну досвідом, практиками, думками, досягнутим прогресом DB (та її дочірніх компаній) та обговорення можливих рішень щодо підвищення ефективності залізничних перевезень в Україні й застосування найкращих управлінських практик”.

Під час підписання меморандуму Гончарук заявив, що стратегічне партнерство з DB має привести українську держкомпанію “до роботи по нових стандартах”.

Як писала “Новинарня“, президент Зеленський вважає, що Україна має зробити “enter” в ЄС замість Великої Британії .

Читайте також:

“Слуга народу” Арахамія у Давосі дав інтерв’ю російським пропагандистам. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна