Зеленський вважає, що Україна має зробити “enter” в ЄС замість Великої Британії

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що зараз дуже зручний момент для вступу України в Європейський Союз після виходу Великої Британії зі спільноти.

Як передає “Новинарня“, про це глава держави сказав під час виступу на зустрічі Всесвітнього економічного форуму у Давосі у середу, 22 січня.

“Ми бачимо своє майбутнє в Європейському Союзі. Що має зробити Європейський Союз для України? Просто взяти Україну в Європейський Союз. Це дуже складні речі, хоча мені здається, дуже прості рішення”, – сказав Зеленський.

Він нагадав, що Україна має Угоду про асоціацію з Європейським союзом і послідовно дотримується євроінтеграційного курсу. За його словами, багато країн ЄС підтримують нашу країну в цьому прагненні і бачать майбутнє України в ЄС поруч із собою як рівноправного партнера. Водночас Зеленський зауважив, що “деякі країни ЄС повинні теж хотіти залучити Україну”.

“Мені здається, зараз дуже зручний час, коли, як ми всі знаємо, одна велика країна зробила exit, можливо, настав час для України зробити enter”, – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, 21 січня у Давосі стартував Всесвітній економічний форум, в якому візьмуть участь президенти України, Росії, США та інших країн.

Як писала “Новинарня“, президент Володимир Зеленський назвав недостатніми дії міжнародного співтовариства щодо російської агресії в Україні

Читайте також:
“Слуга народу” Арахамія у Давосі дав інтерв’ю російським пропагандистам. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна