Ексв’язень бойовиків “ЛНР” заявив, що заплатив $32 тис за звільнення з полону

 

Утримувані в “ЛНР” українці, про яких не писали в ЗМІ і не говорили в новинах, вносилися до списків на обмін за гроші.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в інтерв’ю “Цензор.нет” стверджує звільнений з полону бойовиків Денис Секацький. 

“Я за свою свободу платив гроші. Тобто, вони вимагали з мене викуп – за те, щоб мене не вбили, щоб підтвердили, що внесли мене в списки на обмін з боку “ЛНР”. Приїжджали люди, і віддавали гроші через мого адвоката“, – розповів він у розмові з журналісткою.

За його словами, за свою свободу він заплатив 32 тисячі доларів. Водночас, військових це не стосувалося.

“Їм пощастило – принаймні, тим хлопцям, які з нами з Луганська приїхали. Тому що про них відразу дізналися журналісти, про них згадували в новинах – і вони були недоторканні. Так, їх також утримували в нелюдських умовах. Але про них всі знали відразу, і замилити їх неможливо було, неможливо було сказати, що їх немає. Це нас можна було приховувати, не показувати, сказати, що нас ніколи не було. Я особисто був “зниклим безвісти” 5 місяців”, – повідомив ексв’язень терористів.

Затримали чоловіка 15 квітня 2016 року.

“Коли нас тільки поміняли тут, я підходив до Сергія Сивохо. Кажу: “Я заплатив за свою свободу 32 тис. доларів – крім того, що у мене забрали під час затримання. Хто за це буде відповідати? Кого питати? Адже там займалися вимаганням, по суті… У кого є гроші, тих міняють. А у кого немає – виходить, залишаться там?” Ми дуже вдячні президентові за те, що нас обміняли, ми дуже втомилися, надії вже не було ніякої. Але наших там ще дуже багато!”, – розповідає Денис.

У полоні чоловік провів три роки та вісім місяців.

Читайте також:
СБУ прояснила, скільки військових і цивільних лишаються в полоні бойовиків

Як інформувала “Новинарня“, під час обмінів 7 вересня 2019 року в Україну повернулися 35 утримуваних осіб із Росії й окупованого Криму, 29 грудня – 123 особи з ОРДЛО.

Читайте також:
Зеленський анонсував новий обмін за двома списками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна