На Берлінале покажуть фільм Сенцова, над яким він працював у російському ув’язненні

 

Прем’єру кінострічки “Номери” режисерів Олега Сенцова та Ахтема Сеітаблаєва покажуть на ювілейному 70 фестивалі кіно “Берлінале-2020” 18 лютого.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 21 січня, сповістили у пресслужбі ДержКіно України.

Зазначається, що фільм знятий за мотивами однойменної п’єси Сенцова, написаної в 2011 році.

“Фільм “Номери” був зрежисований дистанційно і є унікальним явищем для української кіноіндустрії. Над стрічкою працював тандем двох режисерів – Олег Сенцов, який під час роботи над фільмом перебував у колонії суворого режиму на півночі Росії, та Ахтем Сеітаблаєв, який допомагав втілювати задум на знімальному майданчику разом з продюсеркою фільму Анною Паленчук. Робочий процес Олег і Ахтем обговорювали у листах, яких, за словами Анни, було більше сотні”, – розповіли у ДержКіно.

У 2018 році на основі п’єси було створено виставу, над якою працювали режисер-постановник Тамара Трунова та художник-постановник Юрій Ларіонов, відомі своїми роботами як в Україні, так і за кордоном.

Картина є копродукцією України (435 FILMS) та Польщі (Apple Film Production) за підтримки Міністерства культури України та Польського інституту кіно.

Читайте також:
Сирський зустрівся із Сенцовим: режисер думає про службу в теробороні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна