Вшанування пам’яті “кіборгів”: Зеленський взяв участь у жалобній церемонії

 

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у вшануванні пам’яті “кіборгів”, які загинули під час героїчної оборони Міжнародного аеропорту “Донецьк”.

Як передає “Новинарня“, у понеділок, 20 січня, на церемонії були присутні родини загиблих військовослужбовців, керівництво оборонного відомства, Генерального штабу Збройних сил України, представники громадськості, військовослужбовці Київського гарнізону, курсанти та ліцеїсти військових навчальних закладів столиці.

“Сьогодні Дзвін пам’яті пролунав п’ятдесят разів. Всі, крім одного, його удари звучатили за захисників ДАП”, – зазначили у пресслужбі Мінветеранів.

У Залі пам’яті захисників України міністерства оборони відбувся розширений ранковий церемоніал, присвячений пам’яті всіх загиблих військовослужбовців за 242 дні оборони Донецького аеропорту, які ціною власного життя виборювали волю і незалежність держави від підступного російського окупанта.

За стійкість і незламність українських захисників назвали “кіборгами”.

20 січня – особлива дата в історії України. Цього дня 2015 року, п’ять років тому, російські окупанти підірвали перекриття в новому терміналі Донецького аеропорту, який утримували військові ЗС України. Від трьох тонн тротилу стеля в багатьох секціях обвалилася, ховаючи під собою українських захисників. Лише одного того дня в боях на Донбасі загинули майже 50 воїнів України.

Читайте також:
5 років від завершення оборони ДАПу: імена й фото всіх загиблих “кіборгів” 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна