США в ОБСЄ виступили за вибори на Донбасі тільки після виводу бойовиків

 

Місцеві вибори на окупованій частині Донбасу мають проходити виключно після виведення з території України російських сил та незаконних збройних формувань.

Як передає “Новинарня“, про це у четвер, 16 січня, заявив глава місії США в ОБСЄ Джеймс Гілмор.

“Вільні та справедливі вибори повинні проходити під українським контролем і в безпечних умовах, коли російські сили й незаконні збройні формування будуть виведені з території України”, – зазначив Гілмор.

Сполучені Штати закликали до відновлення Україною контролю над кордоном з Росією для проведення демократичних виборів на нині окупованій частині Донбасу.

Гілмор також нагадав про дані спостерігачів ОБСЄ, які документують потік залізничних вагонів, вантажівок та військової техніки, які щодня курсують з Росії на схід України.

“Цей неконтрольований потік персоналу і техніки є прямим викликом зусиллям із підготовки до проведення вільних і справедливих місцевих виборів на Донбасі”, — сказав глава місії США в ОБСЄ.

Як писала “Новинарня“, Рада ухвалила Виборчий кодекс із поправками президента Зеленського.

Читайте також:
В ОБСЄ назвали дату наступної зустрічі ТКГ по Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна