Ле Пен вкотре балотуватиметься на пост президента Франції

 

Лідерка французьких ультраправих Марін Ле Пен оголосила, що буде балотуватися на пост президента Франції на виборах 2022 року.

Про це у п’ятницю, 17 січня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Politico.

“Я готуюся до президентських виборів”, – сказала Ле Пен, додавши, що остаточне висунення її як кандидатки має відбутися на конференції її партії “Національне об’єднання”.

Еммануель Макрон вже фактично почав президентську кампанію, я не дозволю йому брати в ній участь наодинці”, – додала вона.

Читайте також:
Макрон: Конфлікт в Україні – не перешкода відносинам Франції з РФ

Ле Пен втретє балотуватиметься на пост президента Франції. У 2012 році вона не вийшла до фінального раунду, а в 2017 році Макрон переміг її в другому турі з великим відривом.

51-річна Ле Пен була членом Європейського парламенту з 2009 по 2017 рік і стала лідеркою ультраправого “Національного об’єднання” в 2011 році, коли партія ще була відома як “Національний фронт”.

Партія була заснована її батьком Жаном-Марі Ле Пеном, який безуспішно балотувався на пост президента на французьких виборах 2002 року.

Читайте також:
Ле Пен отримувала гроші від росіян, що мають вплив в Україні, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна