У Водяному ворожий снайпер поранив бійця ЗСУ: куля пройшла через кістку й артерію

 

Ворожий снайпер поранив 41-річного старшину Збройних сил Романа, коли той виконував бойове завдання в районі села Водяне на Донеччині.

Військового доправили в Дніпро 11 січня, інформує місцевий канал Д1.

Зазначається, що ворожа куля пройшла через плечову кістку, пробила артерію та застрягла в грудині. У бійця була велика крововтрата.

У мобільному шпиталі Маріуполя чоловікові перелили більше літра донорської крові. Та ще 1,5 літра – в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. Мечникова.

У ніч проти 12 січня бійця прооперували та дістали кулю.

“Його привезли з тромбом. Лікарі з’їхались о пів на дев’яту вечора і, завдячуючи зусиллям хірургів та реаніматологів, чоловік залишився з рукою. Ще б декілька годин – і врятувати її не було жодного шансу. Він був у вкрай тяжкому стані”, – розповів головний лікар лікарні Мечникова Сергій Риженко. 

Нині чоловік перебуває у реанімаційній палаті, він при свідомості. Попереду в бійця ще низка операцій, аби відновити кровопостачання у пораненій руці.

Читайте також:
Снайперка “ДНР” Чернікова, передана на обмін, розповіла, як убивала людей. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна