В Одесі закрився ресторан “Че Гевара”, яким керував власник із проросійською позицією

 

В Одесі закрився ресторан “Че Гевара”, що належить скандальному бізнесмену, відомому своїми сепаратистськими поглядами.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 14 січня, повідомив сам власник закладу Дмитро Копилив у фейсбуці.

Ресторан припинив роботу в новому році, тому що туди перестали приходити відвідувачі, незадоволені антиукраїнською позицією власника.

“Щоб платити зарплату персоналу, доводилося з дому гроші таскати. До “перевороту” справи йшли нормально, а потім усе гірше й гірше. Плюс не можна змішувати свої погляди і політику з бізнесом. Багато людей перестали до мене ходити, тому що я сепаратист. Так і говорили – “у вас власник сєпар, не підемо до вас”. Також чимало мене знає, не можу в знижці відмовити”, – написав Копилов на сторінці у соцмережі. Згодом цей допис було видалено.

За словами підприємця, він вирішив продати все обладнання і здати приміщення в оренду.

Як пише “Обозреватель”, крім ресторану “Че Гевара” Копилов є власником охоронного агентства “Патріот”, яке отримувало бюджетні гроші за послуги охорони Затокської сільради. А сам Копилов при цьому не соромився висловлюватися позитивно про президента Росії Володимира Путіна, з яким він, нібито, колись навіть зустрічався.

В Одесі Копилова вважають причетним до організації побоїща 19 лютого 2014 року біля будівлі ОДА, коли тітушки побили десятки журналістів і громадських діячів, а також до низки інших акцій проти активістів “Євромайдану”. Сам Копилов всі звинувачення заперечує.

Після побоїща 19 лютого він покинув Україну, коли над ним нависла загроза арешту по цій резонансній справі.

У вересні 2016-го під візиту в Одесу генпрокурор Юрій Луценко заявив, що в найближчому майбутньому направить до Верховної Ради подання про зняття недоторканності з нардепа Миколи Скорика в зв’язку з подіями 19 лютого.

У 2014 році Скорик обіймав посаду голови Одеської ОДА і також підозрювався в причетності до побоїща.

Наприкінці 2017 року в Генпрокуратурі заявили, що не знайшли цьому доказів, після чого Копилов повернувся в Одесу.

Читайте також:
У готелі в Греції адміністрація зірвала прапори українських туристів. КОМЕНТАРІ

Чеський суд підтримав готель, що не поселяв росіян без заяви проти анексії Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна