У Раді виявили перших кнопкодавів у новому році. ВІДЕО

 

Під час реєстрації народних депутатів на першому пленарному засіданні Верховної Ради у 2020 році у четвер, 14 січня, позафракційні Вадим Новинський та Дмитро Шпенов “кнопкодавили”.

Про це заявляє рух “Чесно”.

На відео реєстрації видно, як нардеп Вадим Новинський натискає кнопку на своєму місці, а після того натискає кнопку на пульті колеги Муси Магомедова. Останній згодом добігає до місця, однак на табло голосування системи “Рада” видно, що кнопку “за” на пульті Магомедова вже натиснули.

Своєю чергою нардеп Дмитро Шпенов зареєстрував себе та відсутнього в ту мить колегу Дмитра Шенцева.

“Низка ЗМІ поширили неправдиву заяву організації “Чесно”, що, нібито, я під час реєстрації депутатів у залі Верховної Ради натискав кнопку за свого колегу Мусу Магомедова. Відповідально заявляю – це неправда”, – написав Вадим Новинський у фейсбуці.

За словами Новинського, на поширеному відео можна помітити, що Муса Магомедов встиг добігти до свого місця і “натиснути кнопку самостійно”.

Читайте також:
Парубій пояснив, чому назвав нардепа Новинського “нечистю”

Нагадаємо, щонайменше 15 нардепів “кнопкодавили” 45 разів за час роботи Верховної Ради 9-го скликання у 2019 році.

Як писала “Новинарня“, 13 січня президент України Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України на пленарних засіданнях Верховної Ради України” №404, який парламент ухвалив 19 грудня 2019 року.

Читайте також:
Нардепи від ОПЗЖ придумали пристрій для кнопкодавства: “Мизамір”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна