Не “unintentional”: Іран має визнати свою вину як держава, – авіаюрист

 

Андрій Гук
юрист у галузі авіації

(FB)

1. Ісламська Республіка Іран не визнає своєї вини як держава і повторює “unintentional” (“ненавмисно” – “Н”) та стверджує лише про “human error” (“людську помилку”).
Вкотре повторю, що “by mistake” (“помилково”) – можна змиритись, “unintentional” – ні.

2. Помилка військових – це лише причина запуску ракети. Але це не єдина причина катастрофи. Розслідування повинно продовжитись, і воно повинно бути детальним та включати аналіз таких причин катастрофи, як незакриття повітряного простору Іраном, дозвіл на виліт літака та невжиття СТОРОНАМИ КОНФЛІКТУ заходів для забезпечення безпеки цивільної авіації. Це обов’язки держав, які не виконані, не тільки окремих людей.

3. Російська Федерація, яка не визнає причетності до катастрофи MH17 чи хоча б “human error”, фактично є терористом/ фінансистом тероризму, про що Україна заявила у позові до Міжнарожного суду ООН. Іран своєю заявою хоча б уникає звинувачень у тероризмі. Таким чином, Ісламська Республіка Іран при сьогоднішній там владі виявилась більш відповідальною, ніж Російська Федерація.

4. MH17 та PS752 поєднує російська зброя. Росія – постачальник зброї для “human errors”. І це не є unintentional.

Читайте також:
Іран визнав збиття ракетою літака МАУ. Зеленський реагує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна