Британський прем’єр також заявив про ймовірне збиття рейсу PS752 іранською ракетою

 

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що український літак міг бути ненавмисно збитий іранською ракетою “земля-повітря”.

Про це повідомляє CNN.

“В даний час є маса інформації про те, що літак був збитий іранською ракетою «земля-повітря». Це цілком могло бути ненавмисно. Ми тісно співпрацюємо з Канадою і нашими міжнародними партнерами, і тепер необхідно провести повне і прозоре розслідування”, – сказав Джонсон.

“На борту літака було четверо громадян Великої Британії, і тепер важливо провести негайну і шанобливу репатріацію останків загиблих, щоб їхні сім’ї могли їх належно оплакати”, – зазначається в заяві британського прем’єра.

Він додав, що Об’єднане Королівство “продовжує закликати всі сторони якнайшвидше послабити напругу в регіоні”.

У четвер, 9 січня, президент України Володимир Зеленський провів низку телефонних розмов лідерами держав, які мають стосунок до розслідування катастрофи рейсу PS752, зокрема з прем’єр-міністрами Великої Британії Борисом Джонсоном, Канади – Джастіном Трюдо, Швеції – Стефаном Левеном та президентами Ірану Хасаном Рухані й Афганістану – Мохаммадом Гані.

Як писала “Новинарня“, цього ж дня канадський прем’єр Трюдо заявив про те, що за даними розвідки український літак міг бути випадково збитий іранською ракетою.

Читайте також:
“Сталося щось жахливе”, – Трамп про ймовірне збиття українського літака ракетою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна