СБУ звітує про затримання в Харкові екснацгвардійця, який мав підірвати розвідника ЗСУ

 

 

Контррозвідка СБУ попередила в Харкові замовне вбивство спецслужбами РФ колишнього бойового командира розвідувального підрозділу батальйону ЗСУ.

Як передає “Новинарня“, про це в четвер, 9 січня, повідомив пресцентр Служби безпеки України.

“…Кремль планував помститися військовому за проведення низки успішних операцій. Серед заслуг українського розвідника, зокрема, і знищення групи офіцерів збройних сил країни-агресора, один з яких носив звання “Героя Росії”, – зазначили в Службі.

Для виконання замаху спецслужби РФ залучили харків’янина – колишнього військового Нацгвардії України. За вбивство офіцера ЗСУ виконавцю була обіцяна грошова винагорода. Завдання він отримав під час особистої зустрічі з кураторами в Росії.

В СБУ зазначають, що виконавець злочину свого часу був звільнений зі служби в НГУ був за зловживання службовим становищем.

Вбивство через підрив планували здійснити у багатоквартирному житловому будинку, що призвело б до чисельних людських жертв. Потужність вибухового пристрою становила пів кілограма тротилу та приводилася у дію за допомогою радіосигналу.

СБУ звітує, що затримала підривника у під’їзді будинку під час підготовки до злочину.

Пресцентр СБУ поширив відео із затримання:

Вибуховий пристрій був знищений у дворі будинку без загрози для життя людей.

“СБУ бореться із загрозами у зародку, а не ліквідує наслідки. Наші дії підтверджують це. Контррозвідувальна діяльність, протидія тероризму, захист національної безпеки – ті пріоритети, на які орієнтується сьогодні українська спецслужба”, – зазначив Іван Баканов, якого цитує пресцентр.

Як відомо, напередодні голова СБУ перебував на курорті у Французьких Альпах і не був присутній у ніч на 9 січня на нараді в офісі президента.

Читайте також:
У Харкові підстрелили офіцера карного розшуку поліції. Аброськін знає замовника

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна