У харківській колонії готували бунт: уведено особливий режим

 

8 січня під час проведення загального обшуку в Олексіївській виправній колонії в Харкові засуджені почали чинити опір, після чого адміністрація застовувала спецзасоби та ввела особливий режим.

Як повідомляє “Новинарня“, про це увечері в середу, 8 січня, звітує адміністрація  Державної кримінально-виконавчої служби України.

Зазначається, що група засуджених “планувала здійснити заходи, спрямовані на вчинення групових протиправних дій з боку засуджених, дестабілізацію оперативної обстановки у вказаній установі, в тому числі за допомогою криміналітету з волі, а також окремих зв’язаних з криміналітетом так званих громадських та правозахисних організацій”, – йдеться у повідомленні.

8 січня в виправній колонії було організовано та проведено обшук з залученням сил швидкого реагування та територіального воєнізованого формування.

Метою обшуку, за словами представників ДКВС, було виявлення та вилучення заборонених для використання засудженими предметів, виробів і речей, а також виявлення ознак вчинення інших протиправних дій та злочинів.

Як повідомляється, в ході обшуку було вилучено три телефони, та інші заборонені предмети.

“У зв’язку із груповими протиправними діями, чинення фізичного опору персоналу та невиконання законних його вимог, перешкоджанню проведенню обшуку, проявами буйства, до окремих засуджених було застосовано фізичну силу та спеціальні засоби – кайданки. Після застосування фізичної сили та спеціальних засобів засуджені були оглянуті медичними працівниками. Стан їх здоров’я задовільний”, – повідомляють пенітенціарники.

Відтак, у колонії запровадили режим особливих умов з 08 січня 2020 року, під час якого посилюється охорона, нагляд за засудженими, здійснюються інші додаткові режимні заходи.

“На теперішній час стан оперативної обстановки в державній установі “Олексіївська виправна колонія (№25)” задовільний та керований адміністрацією”, – додають у ДКВС.

Читайте також:
Після бунту “Торнадо” в Лук’янівському СІЗО замінили керівника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна