Після бунту “Торнадо” в Лук’янівському СІЗО замінили керівника

 

Новим керівником Київського слідчого ізолятора (Лук’янівського СІЗО) стане нинішній начальник Бориспільської виправної колонії №119 Руслан Ромашков.
Про це повідомив УНН прес-секретар заступника міністра юстиції України Дениса Чернишова Юрій Маслак.

“Сьогодні о 9-й годині буде представлений новий керівник Київського слідчого ізолятора. Це буде начальник 119-ї колонії Руслан Ромашков”, – розповів Маслак уранці 17 серпня.

Нагадаємо, у СІЗО на Лук’янівці 9 серпня стався бунт ув’язнених колишніх бійців спецпідрозділу “Торнадо” після того, як до них прийшли з обшуками. Засуджені мали ножі й вибухівку.
Міністерство юстиції провело службове розслідування щодо працівників СІЗО, які допустили зустріч усіх екс-бійців “Торнадо” в одній камері, та щодо виявлення заборонених речей у них.

Через інцидент у Лук’янівському СІЗО порушили кримінальну справу за чотирма статтями.

Як стало відомо, що двоє співробітників СІЗО допомагали засудженим екс-бійцям “Торнадо”. Їх відсторонили від обов’язків.

Також Мін’юст прийняв рішення змінити все керівництво ізолятора.

Решту складу оновленого керівництва СІЗО, крім Ромашкова, оголосять наступного тижня, сказав Маслак.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна