До Лівії прибули перші підрозділи турецької армії

 

У столицю Лівії, Тріполі, прибули перші підрозділи збройних сил Туреччини для підтримки армії уряду національної згоди Фаїза Сараджа.

Про це повідомив портал AfrigateNews з посиланням на командувача силами тилової підтримки урядових військ у військовій кампанії “Вулкан гніву” Насера Аммара.

“Після того, як перша група турецьких військ прибула до столиці країни, наші сили тепер зможуть завдати великої шкоди лівійської армії”, – сказав Аммар.

За його словами, урядові сили можуть завдавати удару по літаках Лівійської національної армії генерала Хафтара, “відчуваючи за спиною підтримку”.

Після нальотів на контрольований Хафтаром аеродром Ель-Ватія в рамках кампанії “Вулкан гніву” урядові війська планують розбомбити інші бази армії генерала на значній відстані від столиці.

Як повідомляла “Новинарня“, 2 січня парламент Туреччини дав згоду на відправку військових до Лівії для підтримки уряду Фаїса аль-Сарраджа.
У квітні минулого року на сході Лівії сили на чолі з генералом Халіфою Хафтаром почали наступ на Тріполі, щоби скинути офіційно визнану ООН, але слабку владу. Хафтара підтримують Росія (яка надсилає в Лівію зокрема свої приватні військові кампанії), Єгипет та Об’єднані Арабські Емірати.

Нагадаємо, у 2019 році Туреччина здійснила військову інтервенцію до Сирії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна