Ексголова військової прокуратури Віктор Чумак призначений заступником генпрокурора

 

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка призначив своїм заступником Віктора Чумака, який досі обіймав посаду заступника генпрокурора – головного військового прокурора.

Про це повідомляє офіс генпрокурора.

Зазначається, що Чумака було призначено заступником генпрокурора 2 січня – саме в цей день, відповідно до реформи прокуратури, почав функціонувати оновлений офіс генпрокурора.

З посади головного військового прокурора його було звільнено у зв’язку з ліквідацією військової прокуратури шляхом реформи ГПУ.

3 січня Чумак представив нових прокурорів у регіонах: у Тернопільській області – Петра Бойка та в Рівненській області – Антона Войтенка.

“Роботу між першим та сьомим січня можна прирівняти до катування… [Але представити нових обласних прокурорів] мені було приємно. По перше, вони обидва з військової прокуратури. По друге, обидва молоді. І по третє, вони обидва справжні”, – написав Чумак у фейсбуці.

Віктор Чумак народився 5 червня 1958 року. У 1995 році закінчив Київський університет імені Шевченка за спеціальністю “Правознавство”.

До 1999 року працював у Національній академії державної прикордонної служби.

У 2000 році – очолив управління правового забезпечення Державного комітету у справах охорони державного кордону України.

У 2004-2009 роках працював експертом, директором програм політичного аналізу та безпеки, директором Міжнародного центру перспективних досліджень.

Віктор Чумак був народним депутатом 7-го (обирався від “Удару” Віталія Кличка) та 8-го (обирався від БПП) скликань.

З 2012 року працював на посаді голови Комітету Верховної ради з питань запобігання і протидії корупції, а з 2014 року – на посаді заступника голови цього комітету.

Наказом генпрокурора від 11 вересня 2019 року № 837ц призначений на посаду заступника генерального прокурора – головного військового прокурора.

Читайте також:
“Всіх звільнимо”: Чумак розповів, як треба реформувати ГПУ

Як інформувала “Новинарня“, 10 вересня Верховна Рада ухвалила Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури”.
19 вересня Верховна Рада ухвалила Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури”.
23 вересня президент підписав закон про реформу прокуратури, яким, зокрема, передбачена ліквідація військових прокуратур (але при цьому встановлюється право генерального прокурора у разі потреби утворювати спеціалізовані прокуратури на правах структурного підрозділу офісу генпрокурора, обласних та окружних прокуратур).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна