Венедиктова прагне збільшити кількість слідчих у ДБР

 

Тимчасово виконуюча обов’язки директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедиктова найближчим часом подасть на розгляд президентові нову структуру Бюро.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зараз в Бюро існує окреме слідче підрозділ, що займається розслідуванням справ Майдану. У ньому працює 25 слідчих.

Також в. о. директора Держбюро повідомила, що у ДБР вже надійшло 34 постанови про визначення підслідності у справах Майдану. Вони містять 2897 епізодів злочинної діяльності.

“Низка проваджень стосується правоохоронців, прокурорів і суддів, які ухвалювали незаконні рішення щодо учасників процесу, що призвело до незаконного затримання, незаконного притягнення до кримінальної відповідальності і взяття під варту”, – додала Венедиктова.

Також, за її словами, вже відбулося перше засідання робочої групи, яка займається перекладом прокурорів у справах Майдану з Офісу генерального прокурора в ДБР.

Як писала “Новинарня“, розслідування справ Майдану в ДБР очолив експрокурор Олександр Буряк.

Читайте також:
ДБР визнало, що у 2019 році не впоралося з першочерговими завданнями

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна