Бойовики ОРЛО скасували комендантську годину на новорічні свята

 

Ватажки угруповань “ЛНР” і “ДНР” скасували дію комендантської години на території непідконтрольних Україні районів Луганської і Донецької областей на час новорічних свят.

Про це йдеться в повідомленнях сепаратистських медіа ОРДЛО.

Так, маріонетковий “глава ЛНР” Леонід Пасічник своїм “указом” вирішив “скасувати дію режиму комендантської години на території Луганської Народної Республіки з 23.00 31 грудня 2019 року до 04.00 8 січня 2020 року”.

При цьому наказано відновити  дію комендантської години в ОРЛО з 23-ї години 8 січня.

Угруповання “ДНР” так само скасовує комендантську годину на новорічні свята, до Різдва за юліанським календарем.

Крім того, ватажок сепаратистів Донецька Денис Пушилін висловив думку, що це – “експеримент”, і комендантська година надалі може бути скасована чи скорочена в будні дні також.

“Це експеримент, якась проба. Ми повинні подивитися в плані безпеки, наскільки ми готові, повинні оцінити ситуацію з правопорушеннями, чи буде зростання порушень в святкові дні. Мірою того, як ми проведемо експеримент, будуть прийматися відповідні наступні рішення, які можливі зі скороченням комендантської години”, – сказав Пушилін під час “прямої лінії” 26 грудня.

Як відомо, комендантська година діє в ОРДЛО з 2014 року. Зараз – щодоби з 23.00 до 04.00. У цей час людям заборонено з’являтися на вулицях, за винятком силовиків і зайнятих на цілодобовому виробництві.

Читайте також:
“Ми самі примусимо бойовиків стрибати з вікон, тільки звільніть нас”: інтерв’ю з окупованого Донецька

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна