Суд обрав запобіжний захід для підозрюваного в “нападі” на співробітників Шарія

 

Суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту для підозрюваного в перешкоджанні діяльності співробітників відеоблогера Анатолія Шарія.

Про це повідомляє поліція Києва, називаючи постраждалого співробітника відеоблогера Шарія “журналістом”.

“Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у перешкоджанні діяльності, хуліганстві та погрозах насильством журналісту. Фігурант перебуватиме під нічним домашнім арештом”, – зазначається в повідомленні.

“24 грудня до столичної поліції надійшла інформація від журналістів щодо протиправних дій відносно них на території Апеляційного суду Києва. Поліцейські провели першочергові слідчі дії та встановили одного з підозрюваних. Ним виявився мешканець Київської області, 1990 року народження, який раніше потрапляв у поле зору правоохоронців за напад з ножем на жителя столиці”, – повідомляє відділ комунікації київської поліції.

Фігуранту оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 2 ст. 296 (Хуліганство), а також  ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

24 грудня двоє осіб, які працюють на відеоблогера Анатолія Шарія, поскаржилися на цькування біля суду, який розглядав апеляцію на запобіжний захід підозрюваній у причетності до вбивства Павла Шеремета Юлії Кузьменко.

Один із “шаріївців” заявив, що йому погрожували, завдали кілька ударів і облили сечею.

Пізніше прокуратура Києва повідомила про підозру в перешкоджанні діяльності журналістів 29-річному мешканцю Київщини. Прокуратура клопотала про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
За два тижні до нападу Лємєнову погрожувала дружина Шарія, – правозахисниця

У Вінниці напали на журналіста, якому погрожували прихильники Шарія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна