У Вінниці напали на журналіста, якому погрожували прихильники Шарія

 

У Вінниці невідомі напали на головного редактора місцевого інформаційного порталу “Вежа” Андрія Качора, якому раніше погрожували шанувальники проросійського відеоблогера Анатолія Шарія.

Про це сам Качор повідомив у фейсбуці.

Як випливає з допису журналіста, який він оприлюднив у суботу, 31 серпня, [напередодні] увечері до нього підійшла група осіб. Переконавшись, що це саме Качор, який “писав про Шарія”, вони завдали йому щонайменше одного удару по голові.

“Це Ви про Шарія писали? – Так.
Майже відразу сильний удар в голову, і далі я вже не дуже пам’ятаю. Отямився, побачив групу людей, які бігли в ніч через перехрестя”, – розповів Качор.

“Зараз уже майже все ОК. Лікарі, поліція, паперова тяганина”, – написав журналіст, зазначивши, що нападників “шукають”.

“Думаю, знайдемо”, – зауважив редактор “Вежі”, додавши, що кримінальне провадження щодо погроз на його адресу від прихильників Шарія “лежить без руху в поліції вже понад місяць”.

Як писала “Новинарня“, в липні головний редактор вінницького інформаційного порталу “Вежа” Андрій Качор заявив, що йому та його родині погрожують шанувальники проросійського відеоблогера Анатолія Шарія.

За словами Качора, цькування почалося після публікації на сайті видання новини про те, що невідомі вінницькі активісти спалили агітаційні матеріали Партії Шарія.

За кілька годин після появи матеріалу Шарій виклав на своїй сторінці в ютубі 15-хвилинне відео, в якому принизливо висловлювався про Качора, його дружину та дитину. Після цього Качору та його родині, а також журналістам “Вежі” почали надходити сотні погроз.

12 липня слідством Вінницького відділу поліції було розпочато кримінальне провадження за цимфактом, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ст.345(1) КК України (Погроза або насильство щодо журналіста).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна