За два тижні до нападу Лємєнову погрожувала дружина Шарія, – правозахисниця

 

Тетяна Печончик
правозахисниця, голова правління у ГО “Зміна” (Центр прав людини)

(FB)

Безкарні напади на антикорупційних активістів продовжуються. Сьогодні зранку побили експерта організації StateWatch Олександр Лємєнов.

На вулиці Максимовича у Києві двоє накинулися ззаду, вдарили по голові і бризнули газом.

Двома тижнями раніше Олександр оприлюднив на своїй сторінці погрози від Ольги Шарій, дружини одіозного проросійського відеоблогера Анатолія Шарія. Сама Ольга теж веде персональний відеоблог на політичну тематику.

“Якщо ти будеш писати небелиці про мене, я особисто попрошу людей, щоб дали тобі хороших п..юлей в Києві. І потім, як баба, можеш написати в поліцію на мене”, – йшлося на скриншоті з переписки Ольги Шарій та Лємєнова.

Активіст зауважив, що наразі конкретно не пов’язує напад ні з ким конкретно.

Раніше, 30 серпня, стався напад на головного редактора вінницького видання “Вежа”, якому перед тим погрожували прихильники Шарія.

Олександр Лємєнов є головним експертом неурядової організації StateWatch, яка займається контролем витрат публічних коштів, особливо у сфері оборони, а також моніторингом антикорупційних органів та органах досудового розслідування та прокуратури. Раніше Лємєнов був головним експертом Антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ. Зараз Олександр також входить до кадрової комісії ГПУ та займається відбором прокурорів.

Читайте також:
У Рівному прихильники Шарія напали на учасника бойових дій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна