На Волині зустріли з ООС воїнів 14-ї бригади. Не повернулися шестеро Героїв

 

Володимир-Волинський урочисто зустрів бійців 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ ім. князя Романа Великого, які повернулися із зони проведення операції Об’єднаних сил.

У п’ятницю, 27 грудня, військові пройшли маршем від ППД по вулиці Ковельській до центру міста. Зупинилися біля ЗОШ №3, де поклали квіти до меморіальних дошок загиблим побратимам. Військових зустрічали містяни з квітами та прапорами, пише “Буг”.

На площі Героїв міста відбулася основна частина урочистостей. Військові, а також голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, мер Петро Саганюк, представники духовенства та інші учасники заходу поклали квіти до обеліска Слави й меморіальної дошки загиблим учасникам АТО.

“Цієї ротації до Героїв, які віддали життя за Україну, приєдналися ще шість імен військовослужбовців 14 омбр“, – ідеться в повідомленні.

До військовослужбовців бригади зі словами вітань звернуся т.в.о. командувача військ оперативного командування “Захід” генерал-майор Олег Мікац. Він вручив відзнаки та нагороди тим, хто проявив особливу мужність і героїзм у боях за територіальну цілісність України.

Також відзнаки вручали представники влади області і міста.

Дописом у соцмережі підрозділ привітав командувач ОК “Захід” Олександр Павлюк: “Воїни князівської бригади, впродовж п’яти років ви воювали в найгарячіших точках фронту, змінювалися, ставали сильнішими і більш досвідченими! Позаду ще шість місяців випробування війною. Для кожного бійця вони стали символом стійкості та незламності духу. Своєю мужністю та самопожертвою ви вчергове довели, що є одним із найбільш потужних та боєздатних формувань не тільки в оперативному командуванні “Захід”, але й у Збройних силах України.
На жаль, повернулись не всі… У нашій пам’яті навіки залишаться імена тих, хто віддав життя, виборюючи незалежність та європейське майбутнє рідної країни! А тому наше завдання залишається незмінним – перемогти ворога і повернути мир до рідних домівок. Доки в наших серцях Україна – ми непереможні! Доки ми віримо в перемогу – нас не здолати!”

“Ми сильні й згуртовані! У нас єдина мета — Перемога! Яку неодмінно втілимо в новому 2020 році! Та поки — ми вдома! Радість повернення й зустрічі — неповторна!” — йдеться в повідомленні на ФБ-сторінці “князівської” бригади.

Читайте також:
На Волині та Рівненщині попрощалися з трьома військовими 14 омбр, які підірвалися біля Золотого

На Донбасі від ворожого обстрілу загинув 56-річний боєць 14 омбр Юрій Хомік

На Луганщині від кулі снайпера загинув воїн 14 омбр Артем Соколов

На Луганщині від кулі снайпера загинув боєць 14 омбр Юрій Тишик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна