У справі про розстріли на Інститутській замінили прокурорів

доповнено

Київський апеляційний суд продовжив розглядати апеляційні скарги екс-“беркутівців”, обвинувачених у справі про розстріли на Інститутській.

Про це у п’ятницю, 27 грудня, повідомляє “Укрінформ”.

На початку засідання сторони обговорювали питання щодо можливості розгляду апеляції без участі одного з обвинувачених – Олександра Маринченка. А також заяви деяких потерпілих з різних регіонів, які надійшли електронною поштою, у яких зазначалося, що вони за потреби готові брати участь у засіданні у режимі відеоконференції.

Також суддя зачитала постанову, підписану генпрокурором Русланом Рябошапкою, щодо зміни групи прокурорів у справі.

Зокрема, новими прокурорами, згідно постанови, призначили Суботіна, Мазепіна, Шеваленка, Чорноуса. Вони вже присутні у судовому засіданні.

Своєю чергою один із прокурорів, які були присутні на цьому засіданні з початку, Олексій Донський, попросив суд оголосити про перерву. За його словами, виникла необхідність для з’ясування питання, чи є у них повноваження продовжувати участь у справі.

У попередній групі прокурорів, зокрема, також були і Сімонов, і Земськой.

Адвокат потерпілих Євгенія Закревська підтримала Донського щодо необхідності з’ясувати це питання.

Суд після технічної перерви оголосив, що і та група прокурорів, що була, і нова можуть брати участь у справі.

Після цього адвокат потерпілих Євгенія Закревська заявила у суді відвід новопризначеним прокурорам. Обвинувачені і їх адвокати висловилися проти відводу цій новій групі прокурорів.

Потерпілі підтримали позицію Закревської у цьому питанні, щодо відводу новопризначеній групі прокурорів.

“Прокурори, що вели роками справу “беркутівців”, виступали проти зміни їм запобіжного заходу”, – зазначила журналістка Ольга Худецька.

Як повідомляла “Новинарня“, Маринченка та ще чотирьох екс-“беркутівців” звинувачують у розстрілі учасників Революції Гідності 20 лютого 2014 року.

Сьогодні суд розглядає апеляційні скарги щодо заміни запобіжних заходів обвинуваченим екс-“беркутівцям”.

Читайте також:
Перед обміном: звинувачений у розстрілі Майдану “беркут” Аброськін прийшов на суд із російським триколором

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна