Нова Рада прийняла 8 законів щодо захисту ветеранів і військових, – “Юрсотня”

 

Верховна Рада IX скликання за перші чотири місяці своєї каденції ухвалила 137 законів, з них вісім – що стосуються соціального захисту ветеранів та умов проходження військової служби.

Як передає “Новинарня“, відповідні дані опублікувала громадська організація “Юридична сотня” в аналітичному звіті за 2019 рік.

Загалом у новій ВР було зареєстровано 1021 законопроєкти, а військово-ветеранської теми стосувалися 64 проєкти законів, зазначають у “Юрсотні”.

“Новообрана Верховна Рада прийняла закони, які стосуються надання статусу учасника бойових дій добровольцям та військовослужбовцям Військово-морських сил та Повітряних сил ЗС України.

Щодо питань соціального забезпечення було збільшено штраф за безпідставну відмову у пільговому перевезенні, а особам з інвалідністю внаслідок війни надано право на безоплатну медичну допомогу у військових госпіталях.

Чотири закони стосувалися проходження військової служби, зокрема було запроваджено нову шкалу військових звань для сержантської служби і старшинського складу.

Надано право на використання ЗСУ зброї та техніки в особливий період, визначено порядок притягнення військових до матеріальної відповідальності.

Також Закон врегулював питання призупинення військової служби для військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини”, – нагадала юристка ГО “Юридична сотня” Вікторія Дідач.

Представники “ЮС” були долучені як співавтори до розробки кількох із цих законопроєктів: до закону про надання УБД добровольцям та військовослужбовцям ВМС і ПС ЗС України, а також про право на використання ЗСУ зброї та техніки в особливий період та порядок притягнення військових до матеріальної відповідальності.

“У 2020 році громадська організація “Юридична сотня” радить Верховній Раді України прийняти законопроєкти, які стосуються: реформи державної підтримки ветеранів та їх сімей та цивільних постраждалих, посилення соціального захисту заручників та військовополонених забезпечення голосування військовослужбовців на виборах, зміни звань офіцерського складу, виплати грошової допомоги особам з інвалідністю внаслідок війни у разі встановлення вищої групи інвалідності, відпусток для військовослужбовців”, – ідеться в повідомленні.

Читайте також:
Голова “Юрсотні” Леся Василенко приєдналася до команди Вакарчука

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна