Соціологи показали, скільки українців підтримують перенесення Різдва на 25/12. ІНФОГРАФІКА

 

Більшість дорослого населення України не підтримують перенесення святкування Різдва на 25 грудня, але з року в рік число прибічників Різдва за новоюліанським календарем зростає.

Як передає “Новинарня“, про це свідчать дані соцопитування групи “Рейтинг“, проведеного 5-8 грудня 2019 року.

“Згідно з результатами дослідження Соціологічної групи Рейтинг, 25% опитаних українців підтримують ідею перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня. 64% респондентів проти такої ідеї. Ще 7% зазначили, що їм байдуже це питання і 4% – не змогли відповісти”, – зазначають соціологи.

Група “Рейтинг” при цьому відзначає: у динаміці зросла кількість тих, хто висловлюється на підтримку перенесення дати святкування Різдва. Адже в 2016 році лише 15% підтримували цю ідею, 69% – були проти. Тобто за три роки число прибічників новоюліанського календаря зросло на 10%.

Найбільше прихильників ідеї перенесення Різдва на новий стиль – у Західному регіоні: 43% підтримують і майже стільки ж не підтримують.

У інших макрорегіонах опитані скоріше проти перенесення: у Центрі – 23% за і 66% проти, на Півдні – відповідно, 15% і 74% відповідно; на Сході – 14% і 74%.

Дещо більше підтримують цю новацію більш забезпечені люди та опитані середнього й старшого віку.

Аудиторія опитування: мешканці України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за регіонами, типом поселення, віком, статтю. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення: 5-8 грудня 2019 р.

Нагадаємо, предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній вважає: “Якщо українці захочуть, то Різдво святкуватимемо 25 грудня”.

Читайте також:
У Луцьку ПЦУ вперше святкує Різдво за новим стилем. ФОТО, ВІДЕО

Із Галичини стартувала промо-кампанія за перенесення українського Різдва на 25 грудня. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна