Якщо українці захочуть, то Різдво святкуватимемо 25 грудня, – Епіфаній

 

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній повідомив, що коли суспільство того бажатиме, Різдво можна святкувати за григоріанським календарем 25 грудня.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба.

За словами митрополита, зараз важко уявити скільки часу знадобиться, щоби змінити дату святкування цього великого свята зі звичної нам, 7 січня.

“Більшість помісних православних церков святкують Різдво за новим, григоріанським календарем. І ми це можемо робити в майбутньому, якщо це буде сприймати український народ. Якщо християни в Україні почнуть святкувати Різдво 25 грудня, незабаром можна буде і говорити про зміни в Церкві”, – сказав він.

“Якщо Церква побачить, що більшість православних християн в Україні готові сприйняти це, хочуть святкувати саме за новим стилем, тоді не виникне жодних проблем”, – додав Епіфаній.

Як писала “Новинарня“, майже третина українських християн святкують Різдво 25 грудня.

Читайте також:
“Не маємо права забути героїв, що віддали життя”: Епіфаній про Небесну сотню і захисників України

ПЦУ виступила на підтримку щеплень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна