ПЦУ виступила на підтримку щеплень

 

Православна церква України заявила, що підтримує щеплення сертифікованими вакцинами.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 12 листопада, інформує пресслужба ПЦУ у Facebook.

“Ми маємо пам’ятати, що вакцинуватися можна лише сертифікованими препаратами. Кожен пацієнт має право перевірити строк придатності та якість вакцини перед щепленням та отримати від лікаря відповідні інструкції та застереження. Інструкції до вакцин українською мовою мають бути у кожному кабінеті щеплень, а відповідальність за це несуть керівники медичних установ”, – йдеться у повідомленні ПЦУ.

У церкві повідомили, що яким би складним і глобально розвиненим не здавався світ, він може бути і надзвичайно вразливим: “Яскравий приклад – епідемії інфекційних хвороб, які починаються з мікроскопічного, невидимого для ока людини збудника, але здатні призвести до катастрофічних наслідків”.

Зазначається, що щеплення населення допомагає сформувати колективний імунітет, уникаючи масових смертей, як це було у давні часи. Понад 200 років наукових досліджень дозволяють уберегтися від кору, правця, дифтерії, гепатитів та інших страшних хвороб.

Читайте також:
Супрун і Гриневич: Дітей без щеплень не допустять до навчання у школі

Щеплення від кору стало безкоштовним для дорослих будь-якого віку, – МОЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна