Уряд запустив електронний сервіс для заміни паперових квитанцій

 

Кабінет Міністрів запустив електронний сервіс check.gov.ua, за допомогою якого можна перевіряти квитанції в електронній формі.

Як написав на Facebook міністр уряду Дмитро Дубілет у вівторок, 24 грудня, зараз при оплаті держпослуг вимагають потім квитанцію від банку з мокрою печаткою, через що оплата за допомогою інтернет-банкінгу чи через мобільний додаток зазвичай є неможливою. Крім того, за його словами, у місцях надання таких послуг часто розміщують каси банків зі значними комісіями.

Ці незручності має виправити новий електронний сервіс – у ньому той, хто перевіряє платіж, може ввести код електронної квитанції та верифікувати її. Наразі до сервісу підключені тільки два банки – “ПриватБанк” і Monobank.

За словами Дубілета, інші банки підключать найближчим часом.

“Протягом місяця ми разом з іншими міністерствами змінимо посадові інструкції в усіх точках надання державних послуг. Щоби закріпити запуск, ми запустимо гарячу лінію, куди українці зможуть скаржитись, якщо держслужбовці будуть відмовлятися приймати квитанції в електронній формі”, – написав він.

Як інформувала “Новинарня“, Дубілет прагне спростити великому бізнесу взаємодію з військкоматами.

Читайте також:
Кабмін вирішив провести електронний перепис населення України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна