ГПУ повідомила про підозру росіянину, який катував струмом полонених українських воїнів

 

Правоохоронці оголосили про підозру росіянину, який катував електричним струмом українських військовослужбовців, які потрапили у полон під час оборони Донецького аеропорту, для отримання даних військового характеру.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 24 грудня, інформує пресслужба ГПУ.

За даними слідчих, учасник терористичної організації “ДНР”, відомий за позивним “Москва”, впродовж вересня 2014 – травня 2015 років, діючи за попередньою змовою зі службовими особами ЗС РФ, безпосередньо брав участь у бойових зіткненнях з українськими військовослужбовцями в районі Донецького аеропорту.

Зазначається, що він також здійснював пропагандистську діяльність шляхом публікацій антиукраїнських проросійських статей, виготовлення відеоматеріалів та розміщував їх в Інтернеті.

“Все це – для досягнення злочинного плану щодо ведення агресивної війни проти України з метою зміни меж її території та державного кордону”, – йдеться у повідомленні.

Також він, у порушення норм Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, катував електричним струмом українських військовослужбовців, які потрапили у полон під час оборони Донецького аеропорту, для отримання даних військового характеру.

СБУ повідомила про підозру громадянину РФ за статтями:

  • ч. 2 ст.146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі двох або більше осіб);
  • ч.1 ст. 258-3 (участь в терористичній організації);
  • ч.2 ст. 28, ч.2 ст.437 (ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 1 ст. 438 (жорстоке поводження з військовополоненими)”.

Як того вимагає процедура, росіянина викликано до органу розслідування на 02.01.2020 для проведення слідчих дій.

“У випадку його неприбуття без поважних причин, слідством буде ініційовано затримання та взяття під варту. Інкриміноване йому вчинення особливо тяжких злочинів передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі”, – повідомили у Генпрокуратурі.

Як інформувала “Новинарня“, на Луганщині затримали бойовика “ЛНР”, який катував українців і… отримував соцвиплати від України.

Читайте також:
На Вінничині зловили бойовика “ДНР”, що катував полонених. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна