Французькі військові вперше застосували у Малі ударний дрон

 

Французькі військові під час проведення антитерористичної операції у Малі вперше застосували ударний дрон для підтримки наземних сил спецназу, внаслідок чого було знищено 40 джихадистів.

Про це інформує пресслужба Генерального штабу Збройних сил Франції, повідомляє “Укрінформ”.

“Це було перше застосування у ході операції бойового дрону”, – заявили у французькому військовому командуванні.

Операція була проведена ще минулими вихідними із застосуванням безпілотного літального апарату Reaper (американського виробництва, – “Н”), а також багатофункціонального винищувача Mirage 2000, які підтримали з повітря командос.

Внаслідок операції було знешкоджено 40 джихадистів та захоплені бойові транспортні засоби, озброєння, боєприпаси та мотоцикли.

Франція з 2014 році проводить операцію “Бархан” в африканському регіоні Сахель, метою якої є боротьба з терористичними угрупованнями джихадистів та підтримки національних збройних сил країн регіону, включаючи Малі.

До операції залучений французький військовий контингент у складі 4500 осіб.

Читайте також:
ІДІЛ взяла відповідальність за теракт у Малі, де загинули 13 французьких військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.