Бойовики прикривають снайперські позиції малими дітьми, – 28-ма бригада

 

Проросійські бойовики на Донбасі “маскують” снайперські позиції малотніми дітьми.

Як повідомляє “Новинарня“, українські розвідники вже не вперше фіксують дітей на передових позиціях проросійських найманців.

Так, пресслужба 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу в п’ятницю, 20 грудня, наочно продемонструвала результати перебування дітей на позиціях проросійських найманців, опублікувавши два фото.

На першому фото – закривавлений бронежилет загиблого воїна.

Фото: пресслужба 28 омбр імені Лицарів Зимового Походу

На другому – зафіксований українською розвідкою кадр з позицій противника, зроблений незадовго до фатального пострілу.

Фото: пресслужба 28 омбр імені Лицарів Зимового Походу

“Так, вам не здалося. На фото – дитина. Маленька дівчинка грається, поки ворожий снайпер працює. Чи знає противник, що ми не зробимо жодного пострілу, поки, навіть теоритично, дитина може бути наражена на небезпеку? Очевидно, так. Чи користується цим? Бачите самі”, – йдеться у повідомленні пресслужби бригади.

Пресофіцер підрозділу Аліна Демченко у коментарі “Новинарні” констатує: це не єдиний випадок, коли розвідка фіксує дітей на позиціях окупантів.

“Вони часто з’являються на різних їхніх позиціях. Інколи туди приходили групи дітей, їм влаштовували чи то “екскурсії”, чи “урок мужності” абощо. Розвідка систематично фіксує дітей на передових позиціях противника”, – каже речниця.

Закривавлений бронежилет, який опублікувала пресслужба бригади, належить старшому солдату підрозділу Василю Лісіцину, який загинув від ворожого обстрілу напередодні, 17 грудня.

Читайте також:
На Донеччині внаслідок ворожого обстрілу загинув боєць 28 омбр Василь Лісіцин. ФОТО

Як відомо, 28 омбр виконує бойові завдання в районі міста Красногорівки Донецької області.

Читайте також:
Бойовики відкрили вогонь по Мар’їнці: вбили цивільного. ДОПОВНЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна