Йолки, ліки і цукерки: Росія прислала в ОРДЛО 96-й “гумконвой”. ФОТО

 

МНС Росії прислало на територію окупованих районів Донецької і Луганської областей України черговий, 96-й так званий “гуманітарний конвой”.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляється на сайті російського відомства в четвер, 19 грудня. Прибуття “гумконвою” в ОРДЛО з Росії підтвердила також Держприкордонслужба України.

“Через російські пункти пропуску «Матвєєв Курган» та «Донецьк» з 05.00 до 06.00 19 грудня на в’їзд в Україну прослідувало 2 колони так званого російського «гумконвою». 96-й «гумконвой» складався з 17 вантажівок.

Переміщення цих російських автоколон, як і попередніх, відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей.

У вантажівках нібито перевозили медобладнання, медикаменти, дитячі набори. Однак українська міжвідомча група з прикордонників та митників не мала змоги отримати достеменну інформацію про фактичний вміст вантажівок і могла здійснювати лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. Крім того, завантаженість транспортних засобів в середньому складала близько 75%”, – ідеться в повідомленні на сайті ДПСУ.

У Державній прикордонній службі України зазначили, що в цьому році це 20-й такий “гумконвой” для ОРДЛО з РФ.

Як і раніше, конвой розділився: одна колона прибула в окупований Донецьк, друга – в Луганськ.

СепарЗМІ вже підтвердили розвантаження обох колон.

“До складу гуманітарного конвою увійшла гуманітарна допомога медичного призначення, а також новорічні подарунки і цільові адресні вантажі. Загальна вага вантажу становить понад 91 тонни (брутто)”, – йдеться в повідомленні сепаратистів угруповання “ДНР”.

Бойовики Луганська (так зване “МНС ЛНР”) підтвердили отримання “23,38 тонни новорічних подарунків, а також медичне майно вагою 0,78 тонни”.

На оприлюднених фото видно, що в ОРЛО з Росії прислали зокрема новорічні подарунки з солодощами для дітей та ялинки.

“Висловлюємо величезну подяку Російської Федерації за надану допомогу, а також, користуючись нагодою, хочу привітати всіх жителів обласного центру з наступаючим Новим роком, побажати здоров’я, добра і миру!” – сказав начальник т.зв. “Центру моніторингу відновлення (ЦМВ) МНС ЛНР” Віталій Кучеров.

Він уточнив, що подарунки для дітей Республіки зібрали мешканці восьми регіонів Росії.

Попередній “гумконвой” з РФ в ОРДЛО присилали 12 грудня. Стартувала ж протизаконна практика вантажів із Росії для окупованих територій 22 серпня 2014 року.

Читайте також:
“Наші в тилу ворога”: в ДПСУ розповіли про роботу українських прикордонників на Донбасі з боку РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна