Путін назвав частину України російською територією, з якою РФ тепер “розбирається”

 

Президент Росії Володимир Путін заявив, що все Причорномор’я і східна частина України – це “споконвічно російські території, і тепер РФ з цим розбирається”.

Про це російський лідер заявив на пресконференції у четвер, 19 грудня, відповідаючи на питання про ставлення до Володимира Леніна, передає “Українська правда”.

“Що запропонував Володимир Ілліч Ленін? Він запропонував не федерацію, а конфедерацію. За його рішенням, етноси були прив’язані до конкретних територій і отримали право виходу зі складу Радянського Союзу. Але навіть території були нарізані так, що вони не завжди відповідали традиційним місцям проживання тих чи інших народів, тому відразу виникли больові точки. Вони і зараз між колишніми республіками мають місце бути і навіть всередині Російської Федерації 2000 таких точок”, – розповів Путін.

За словами Путіна, Сталін був проти такої організації, але в кінцевому підсумку прийняв ленінську форму: “І що вийшло? Ось ми щойно з колегою з України говорили про наші відносини”.

“Але під час створення Радянського Союзу споконвічно російські території, які до України взагалі не мали ніякого відношення, все Причорномор’я, західні землі російські були передані Україні з дивним формулюванням “для підвищення процентного співвідношення пролетаріату в Україні”, тому що Україна була сільською територією”, – додав Путін.

“Це дещо дивне рішення, але воно відбулося. Це все спадщина державного будівництва Володимира Ілліча Леніна і тепер ми з цим розбираємося”, – резюмував господар Кремля.

Як писала “Новинарня“, раніше Володимир Путін заявив, що танки у бойовиків на Донбасі від держав, які їм симпатизують.

Читайте також:
У Чехії відкрили справи проти екскерівників комуністичної Чехословаччини

В’ятрович нагадав, що “депутат – слуга народу” – цитата Сталіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна