У Дніпрі демонтували останній настінний барельєф Леніна

 

У Дніпрі демонтували останній настінний барельєф із зображенням радянського вождя Володимира Леніна.

Як повідомляє “Новинарня“, інформацію підтвердив журналістам один зі співавторів ініціативи “Стоп совок” Кирило Дороленко, передає “Радіо Свобода”.

За його словами, барельєф із зображенням Леніна помітили на фасаді гуртожитку №7 Дніпровської медичної академії. Активісти написали запит до керівництва вишу й балансоутримувач демонтував об’єкт.

Водночас, як поінформував Кирило Дороленко, цього місяця в Дніпрі на вулиці Шинній було виявлено недекомунізоване погруддя Леніна. Балансоутримувач – ДП “ЛУЧ” УТОС – також демонтував об’єкт самостійно після звернення активістів.

“У Дніпрі, за нашими підрахунками, ще є недекомунізовані об’єкти, але вони в таких місцях, що ми самі там демонтувати їх не можемо, а влада ігнорує. Наприклад, на центральному проспекті ми зафіксували серп і молот як елемент оздоблення будівлі. Є і в глибинці, на будинках культури”, – сказав Кирило Дороленко.

Раніше на Дніпропетровщині через борги комунального підприємства державна виконавча служба виставила на аукціон пам’ятник Леніну, демонтований у Жовтих Водах 2014 року. Скульптура, виготовлена з литої бронзи вагою 6 тонн, була продана як металобрухт за ціною 500 тисяч гривень. Початкова вартість складала 385 875 гривень. У мерії Жовтих Вод заявляли, що оскаржуватимуть рішення.

Як інформувала “Новинарня“, у Криму в ботсаду статую римської богині замінять на Леніна.

Читайте також:
У Донецьку порахували своїх Ленінів і випустили марку на честь найбільшого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна