“Може, і є”, – Путін про іноземних найманців і техніку в ОРДЛО

 

Президент Росії Володимир Путін називає угруповання “ДНР” та “ЛНР” законними органами влади в контрольованих ними частинах Донецької та Луганської областей.

Як повідомляє “Новинарня“, про це російський президент заявив у четвер, 19 грудня, на щорічній підсумковій пресконференції, яка відбувається в Москві.

“Окупаційні адміністрації” – не окупаційні, а законні органи, сформовані за результатами виборів. Все в суворій відповідності з Мінськими угодами”, – сказав Путін, відповідаючи на запитання кореспондента агенції УНІАН у Москві Романа Цимбалюка.

“Радіо Свобода” пише, що російський президент також повторив тезу, що “ніяких іноземних військ на територіях Луганської та Донецької областей, непідконтрольних Києву, немає”.

“Там тільки місцеві, і техніка у них своя. Може, там і є найманці, але вони не основа збройних формувань”, – заявив Путін і поклав відповідальність за “проблему Донбасу” на керівництво України, у якого “немає бажання вирішувати (проблему – ред.) у тісному зв’язку з людьми, а не силовим способом”.

“Там є французи і німці, які воюють і на одній, і на іншій стороні. Давайте будемо з цим розбиратися, але хочу підкреслити, що вони не є основою цих збройних формувань”, – додав Путін.

Путін також заявив, що техніка на окупованих територіях Донбасу могла бути поставлена державами, які “симпатизують” терористам.

Так, як пише видання “Новости Донбасса”, коментуючи наявність на непідконтрольній Україні території танків і важкої артилерії, Путін зауважив, що в багатьох “гарячих точках” світу відбуваються конфлікти і бойові дії із застосуванням артилерії та іншої зброї.

“Звідки вони беруть? Мабуть, від тих структур держав, які їм симпатизують. Але це їхня техніка, а не іноземна”, – сказав Путін.

Читайте також:
“Із ЦАРем в голові”. Що шукає Росія в Центральній Африці і як ми мусимо її спинити

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна