У РФ проведуть навчання з ізоляції російського сегменту інтернету

 

Міністерство зв’язку Російської Федерації направило місцевим операторам й відомствам вказівки у зв’язку з навчаннями, передбаченими законом про ізоляцію рунету.

Про це у четвер, 19 грудня, повідомляє “Медуза”, посилаючись документ, опублікований в профільному Telegram-каналі “ЗаТелеком”.

Спочатку проведення навчань із “забезпечення сталого, безпечного і цілісного функціонування” інтернету в Росії запланували на 19 грудня. Але згодом перенесли на 23 грудня. Офіційно це не підтверджено.

До навчань мають намір залучити Мінзв’язку, МВС, Міноборони, Міненерго, ФСБ, Росгвардію, “Ростелеком”, “Вимпелком”, МТС, “Мегафон”, “Лабораторію Касперського” та інших.

Під час навчань планують перевірити “можливість перехоплення абонентського трафіку і розкриття інформації про абонента, блокування послуг зв’язку для абонентів”. Серед інших завдань — “перевірка організації ремонтно-відновлювальних робіт на єдиній мережі електрозв’язку РФ”.

Як повідомляла “Новинарня“, закон про ізоляцію російського сегмента інтернету набув чинності 1 листопада 2019 року. Окремі положення (про криптографічний захист інформації та про національну систему доменних імен) – з 1 січня 2021 року.
Окупований Росією український Крим також може виявитися повністю відрізаним від глобального інтернету.

Читайте також:
Російські хакери підсовують в інтернет-магазини фейкові додатки-шпигуни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна