Російським пропагандистам із каналу “Звезда” заборонили в’їзд в Україну

 

Кореспондентам російського пропагандистського телеканалу “Звезда”, які обманом проникли в Україну, заборонили в’їзд на 3 роки.

Про це повідомили речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко та речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська, передає “Українська правда”.

“Журналісти “Звезди” відлітали з Києва на Цюрих 13 грудня. Через порушення даними особами режиму в пункті пропуску при в’їзді в Україну їм винесено постанову про адміністративне правопорушення”, – сказав Демченко.

Речниця СБУ Олена Гітлянська уточнила, що, оскільки телеканал, на який вони працюють, перебуває під санкціями РНБО України, тепер їм заборонено в’їзд в Україну на 3 роки.

Як писала “Новинарня“, знімальна група російського пропагандистського каналу Міноборони РФ “Звезда” прилетіла до Києва 11 грудня. Вони одразу ж похизувалися репортажем з Майдану Незалежності.

У Державній прикордонній службі України тоді пояснювали, що вищевказані громадяни РФ перетинали кордон як звичайні іноземці. Вони не повідомили, що є представниками ЗМІ.

Самі кореспонденти в сюжеті заявили, що прилетіли “на запрошення” президента України Володимира Зеленського. При цьому представники телеканалу зізналися, що приїжджали в Україну і раніше, під вигаданими приводами: говорили, що їдуть на концерт, на побачення або що чекає хвора бабуся.

Читайте також:
“Вперше за шість років”: пропагандистський телеканал РФ показав інтерв’ю із Зеленським

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна