Убивство сина депутата Соболєва: прокуратура погодила підозру організаторові, який утік

 

Прокуратура міста Києва спільно зі слідчими поліції встановила особу, яка, за версією слідства, організувала в столиці замовне вбивство депутата обласної ради В’ячеслава Соболєва, внаслідок якого загинув його 3-річний син.

Про це у вівторок, 17 грудня, повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва.

Причетним до організації вбивства слідство вважає 25-річного уродженця Російської Федерації, який залучив до злочину 20-річного колишнього бійця АТО, що мав досвід участі у бойових діях. Зокрема, був снайпером.

Як відомо зі ЗМІ, виконавцем замаху ймовірно є колишній снайпер 8-го батальйону УДА “Аратта” Андрій Лаврега “Тихий”.

Чоловіки познайомилися у зоні проведення ООС на Донеччині.

Під час особистої зустрічі, яка відбулася в одному з ТРЦ столиці, чоловік запропонував виконавцю вчинити вбивство депутата за грошову винагороду у розмірі 40 тисяч доларів США, на що останній погодився.

Для реалізації плану організатор надав стрільцю інформацію про потерпілого, спосіб його життя, адреси проживання, роботи тощо, а також забезпечив його вогнепальною зброєю, транспортним засобом та профінансував інші витрати, у тому числі оренду гаража для зберігання знаряддя вбивства. Свої інструкції щодо організації злочину чоловік надавав виконавцю у месенджері Telegram, а сам напередодні вчинення злочину виїхав за межі України для забезпечення алібі.

У цей час виконавець разом з особою, яку він залучив у якості співучасника, самостійно визначив місце для здійснення вбивства – майданчик біля ресторану в центрі Києва, де постійно з’являвся потерпілий. Увечері 1 грудня 2019 року, коли депутат разом з дружиною та 3-річним сином сіли в автомобіль, виконавець здійснив постріл, смертельно поранивши хлопчика.

На підставі зібраних під час слідства доказів прокуратура міста Києва погодила повідомлення про підозру 25-річному уродженцю Російської Федерації в організації вбивства на замовлення за ч. 2 ст. 15, п.11,12 ч.2 ст.115 КК України.

Наразі вирішується питання щодо оголошення його у міжнародний розшук. Робота щодо встановлення замовника злочину триває, зазначили в прокуратурі

Як писала “Новинарня“, у Києві ввечері 1 грудня внаслідок обстрілу автомобіля Range Rover загинула трирічна дитина. За кермом Range Rover перебував депутат Київоблради В’ячеслав Соболєв, член фракції “Солідарність” Київської обласної ради та член комісії з питань бюджету і фінансів.
2 грудня столичні поліцейські затримали двох чоловіків за підозрою у вбивстві трирічного сина Соболєва, один із них – колишній боєць УДА Андрій Лаврега.

Читайте також:
Убивство сина депутата Соболєва: двом затриманим оголосили підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна