“Найкращий снайпер”: комбат УДА Гергерт розповів про підозрюваних у замаху на депутата Соболєва

 

Заступник командира Української добровольчої армії (УДА), командир 8-го окремого батальйону “Аратта” Андрій Гергерт підтвердив, що Андрій Лаврега і Олексій Семенов, затримані правоохоронцями за підозрою в замаху на депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва, служили в його батальйоні.

Гергерт розповів, що Андрій Лаврега з позивним “Тихий” був бійцем батальйону до 1 червня 2019 року, передає “Обозреватель”.

“Сміливий, відповідальний хлопець, один із найкращих снайперів на цій війні. Не по роках талановитий, розумний. Він був нагороджений державною нагородою з рук президента Порошенка”, – повідомив командир.

“Неймовірний хлопець, з якого, якби не ця ситуація, треба було брати приклад. Абсолютно контрольований дисциплінований хлопець. Якщо вже й з ним це трапилося – почав стріляти в центрі міста, – то справи зовсім кепські. У мене зараз серце кров’ю обливається”, – сказав Гергерт.

За його словами, інший затриманий – Олексій Семенов, уродженець Одеської області, був другом Лавреги.

“Але особисто я його не пам’ятаю”, – зауважив командир.

Він додав, що відсутність статусу у добровольців, які повертаються з війни, а також заходів з їхньої соціалізації може штовхати цих людей на злочини.

“І це лише початок”, – переконаний Андрій Гергерт.

Як повідомив журналіст Юрій Бутусов з посиланням на джерела, за матеріалами слідства, кілер зробив один постріл з гвинтівки калібру 7,62 мм. Кілер чатував Соболєва поблизу ресторану “Маріо”, упізнав свою жертву в темряві. Очевидно, він отримав наводку. Постріл був зроблений з невеликої відстані, кілер цілився в Соболєва, який перебував за кермом, але не врахував швидкість руху машини.

“Серед розглянутих слідством версій, за даними джерел – конфлікт Соболєва з колишнім суддею Вищого господарського суду Артуром Ємельяновим через контроль над торговою мережею “Обжора”. Навколо об’єктів Соболєва на Донбасі в 14-17 роках в Маріуполі відбувалася серія зіткнень, в яких брали участь різні силові групи підтримки, найняті для захисту своїх інтересів і для рейдерства”, – повідомив Бутусов.

Як інформувала “Новинарня“, у Києві ввечері 1 грудня в результаті обстрілу автомобіля Range Rover загинула трирічна дитина.
За кермом обстріляного авто перебував депутат Київоблради В’ячеслав Соболєв, член депутатської фракції “Солідарність” Київської обласної ради та член комісії з питань бюджету і фінансів.

Соболєв із сім’єю виїжджав на своєму Range Rover від ресторану “Маріо” на вулиці Льва Толстого. Вбивця під час руху автомобіля підбіг і вистрілив, куля влучила у дитину. Хлопчик помер у “швидкій”.

В’ячеслав Соболєв із міста Єнакієве на Донеччині, відомий бізнесмен – власник однієї з перших торгівельних мереж “Обжора”. У 2010-2011 роках був заступником голови НАК “Нафтогаз”.

В 2015 році був обраний депутатом Київської обласної ради від БПП.

Читайте також:
Поліція встановила підозрюваних у нападі на Лємєнова: одного затримали

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна