У Сумах побили нардепа від “Слуги народу” Ананченка. Поліція порушила справу

 

Поліція відкрила справу за фактом нападу в Сумах на народного депутата від фракції “Слуга народу” Михайла Ананченка.

Про це повідомила прессекретар прокурора Сумської області Наталя Науменко.

“За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 346 (насильство щодо народного депутата України) КК України. Розпочато комплекс невідкладних слідчо-розшукових заходів”, – написала вона у фейсбуці ввечері 15 грудня.

Перед тим сумський нардеп від “СН” Ананченко заявив, що на нього біля дому вчинили напад двоє молодиків в балаклавах, та оприлюднив фото зі “швидкої допомоги” зі слідами ударів на обличчі.

“Такі зухвалі дії я пов’язую з моєю політичною діяльністю та з голосуванням на наступному пленарному тижні. Хочу заявити, щоб будь-які хуліганські та інші протиправні дії стосовно нашої команди не змінять політичного курсу партії. З відповідальністю заявляю, що наша політична сила завжди буде притримуватися конструктиву та готова слухати думку кожного громадянина виключно в правовому полі”, – написав Ананченко в соцмережі.

Михайло Ананченко (нар. 17 листопада 1994, м. Суми) — народний депутат України від партії “Слуга народу”, №34 у списку на виборах 2019 року.
Навчався на факультеті іноземних мов Сумського державного педуніверситету ім. Макаренка, із 2015 року був головою профкому студентів та аспірантів СумДПУ. Паралельно працював заступником директора фірми “Віза-тур”.
2016 року був обраний Студентським мером Сумщини. Також у 2016-2017 роках був т.зв. “студентським президентом України”, головою комітету фандрайзингу Української асоціації студентів, головою Української молодіжної ради.
Був помічником міського голови Сум, помічником-консультантом депутата Сумської облради від ВО “Батьківщина”, представником кандидата у президенти Володимира Зеленського по Сумській області.
Ананченка називають креатурою колишнього нардепа Владислава Бухарєва (фракція ВО “Батьківщина”), якого президент Зеленський призначив головою Служби зовнішньої розвідки.

Читайте також:
Поліція затримала “свободівців” за бійку з нардепом Богданцем

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна