Поліція затримала “свободівців” за бійку з нардепом Богданцем

доповнено

Вранці у четвер, 12 грудня, правоохоронці прийшли у помешкання до “свободівців” Олега Куцина та Олексія Кайди і затримали їх за бійку з нардепом від “Слуги народу” Андрієм Богданцем, що сталася напередодні на засіданні аграрного комітету Верховної Ради.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив голова ВО “Свобода” Олег Тягнибок на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні о 5-й ранку, в кращих гебістських традиціях, особи, які називають себе правоохоронцями, почали ломитися в помешкання Олега Куцина – командира добровольчої чоти “Карпатська січ” та Олексія Кайди, ветерана московсько-української війни, народного депутата України 7-го скликання”, – написав Тягнибок.

 

Причиною вторгнення силовиків лідер “Свободи” назвав заяву нардепа від “СН” Андрія Богданця – “того самого раніше судимого провокатора, який учора сам розпочав бійку, а тоді отримав відсіч за хамство на засіданні аграрного комітету”.

ДОПОВНЕНО. Поліція затримала Олексія Кайду. Про це повідомила пресслужба ВО “Свобода”.

“Олексія Кайду босого витягнули на коридор та одягли наручники, щоб забрати до Печерського райвідділку поліції!” – ідеться в повідомленні на партійному сайті.

Як писала “Новинарня“, 11 грудня бійка за участю нардепа від “Слуги народу” Богданця сталася на засіданні аграрного комітету на виході із зали. Конфлікт був пов’язаний із розглядом законопроєкту про продаж землі сільгосппризначення.
У “Слузі народу” бійку назвали “нападом”. Удари Богданцю нібито завдавав “свободівець” Едуард Леонов, а допомагали йому ексдепутати Ігор Мірошниченко, Олексій Кайда та Юрій Сиротюк. Бійка тривала близько півтори хвилини, після чого учасників розборонили. Зі ЗМІ стало відомо, що після бійки Богданець поїхав до лікарні з підозрою на струс мозку.

За фактом сутички у приміщенні комітетів Верховної Ради поліція відкрила кримінальне провадження.

Читайте також:
“Як у дитячому садочку”: в Раді побилися “слуги народу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна