“Як у дитячому садочку”: в Раді побилися “слуги народу”

 

Двоє нардепів від “Слуги народу” Гео Лерос і Максим Бужанський побилися у Верховній Раді України.

Як повідомляє “Новинарня“, це відбулося у четвер, 5 грудня, на ранковому засіданні Ради.

“Шановні колеги, заспокойтесь! Припиніть у залі бійку. Як у дитячому садочку. Розсядьтесь кожен на свої місця. Ну, дорослі ж люди. Повертаємось до роботи”, – намагався приборкати всіх спікер Дмитро Разумков.

“Свого часу я дала прогноз, що перша сесійна бійка відбудеться між слугами. Тільки но Максим Бужанський напав на свого колегу по фракції Гео Лероса. Він забіг в сектор “Європейської Солідарності” , затяг його за колони, й нашим депутатам прийшлося зупиняти бійку і вигнати хулігана з нашого сектору”, – написала Ірина Геращенко.

Геращенко додала, що фракція “ЄС” просила дати їм одну хвилину на виступ, щоб просити регламентний комітет негайно розглянути цей випадок на своєму засіданні і відсторонити Бужанського від сесійних засідань, але Разумков слова фракції не дав.

Як згодом з’ясувалося, сутичка сталася через те, що Лерос образив колегу по фракції Ірину Верещук.

“У нас дійсно був мініконфлікт із паном Гео Леросом, який, я вважаю, не в політичний спосіб висловлювався щодо мене публічно, в чаті. Я зробила йому зауваження і попросила, щоб він сьогодні прийшов і вибачився. Він не відреагував. Я попросила керівництво фракції відреагувати. Керівництво фракції не відреагувало. Я у себе, де я сиджу, розповіла цю ситуацію, і така ситуація трапилася, коли ті, хто це почули, пішли в нього попросити, щоб він все-таки попросив вибачення, і більше такого не відбувалося”, – розповіла Верещук журналістам у кулуарах Ради.

Вона додала, що Бужанський відреагував на це прохання емоційно.

“Але я йому дякую. Якщо ми завдали комусь незручностей – вибачте. Тому що, можливо, я провокувала своєю емоційністю. Але я вважаю, давайте будемо виходити і вчитися один одному і довіряти, і поважати один одного, а наші люди, які нас бачать, будуть вірити і також будуть поважати один одного і довіряти нам як владі”, – сказала Верещук.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна