Новий голова УІНП Дробович назвав основні завдання на посаді

 

Новий голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович назвав пріоритетні завдання на час своє роботи.

Про це він заявив у інтерв’ю “Прямому” в понеділок, 16 грудня.

Дробович визначив три ключові завдання.

“Завершення декомунізації – це перше. Визнання Голодомору геноцидом українського народу у світі – це друге. Підсилення гуманітарної складової в протидії російській інформаційній агресії – це третє”, – сказав Дробович.

Голова УІНП зазначив, що це була би велика перемога, якби Ізраїль визнав Голодомор геноцидом українського народу.

У контексті протидії російській пропаганди Дробович заявив, що вірить, що в багатьох людей, які живуть на окупованих територіях, є розуміння правди.

“Коли ми отримаємо назад наші території, наших людей, перше, що треба зробити – це провести цей суспільний діалог і, відповідно, діяти дуже делікатно. Пропонувати свою візію, пропонувати історії успіху України, не ставити хрест, не одразу давати категоричні ярлики. Треба вступати в бесіду і розказувати: “Нам цікаво, ми цінуємо це, тому що. А чому ви цінуєте це? Розкажіть нам”. І так має відбуватися це залучення інтересу. Але головною умовою успіху цієї кампанії є успіх суверенної України”, – сказав він.

Як писала “Новинарня“, УІНП змінить підхід до героїзації історичних постатей України.

Читайте також:
Уряд назвав нового очільника УІНП. В’ятрович критикує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна