Головний СІМІС ЗСУ Ноздрачов вибачився за “швидку реінтеграцію” з окупантами

 

Начальник Управління військово-цивільного співробітництва Збройних сил України полковник Олександр Ноздрачов вибачився за свої висловлювання щодо “швидкої реінтеграції” російських військових та бойовиків “ДНР/ЛНР” з українськими військовими та закиди на адресу ветеранів із “праворадикальних течій”.

Про це полковник Ноздрачов написав увечері 13 грудня у фейсбуці та виклав відео з вибаченнями.

“Під час “круглого столу” я допустив велику помилку – некоректно висловившись стосовно ветеранів і військовослужбовців, що виконують завдання у боротьбі з російською агресією. Я відверто помилився у своїх висловлюваннях і прошу мені пробачити цю помилку. Я абсолютно не висловлював думку керівництва Збройних сил України, це моя провина, і я її усвідомлюю”, – зазначив головний СІМІС ЗСУ.

Ноздрачов заявив, що сказане ним не відображає те, що він хотів донести. “Мені прикро за те. Прошу вибачення”, – сказав він.

Полковник нагадав: щодо його дій призначене службове розслідування і він готовий понести покарання.

“Моя особиста позиція є патріотичною та підтверджена діями з перших днів війни”, – додав офіцер.

У першому дописі з цього приводу Олександр Ноздрачов писав: “Проведення “круглих столів” на різні, особливо, чутливі теми є дуже важливим форматом спілкування. Сьогодні (перебуваючи у відпустці) я був запрошений, у якості експерта “круглий стіл” щодо національної стійкості та нових підходів у вирішенні старих проблем. Під час дискусійних виступів основними темами були інформаційна безпека та окремі аспекти реінтеграції тимчасово окупованих територій. Висловлюючи свої особисті погляди із зазначених питань, я намагався донести основні посили, а саме: Збройні Сили України, Національна гвардія України та добровольчі підрозділи у 2014 році створили умови для переформування країни та побудови національної ідеї; інформаційне середовище є районом операції РФ проти України і тільки консолідація зусиль цивільного суспільства та військових надасть можливість ефективно протистояти цій агресій, а національна стійкість в першу чергу залежить від згуртованості суспільства. Нажаль, ідеї національної згуртованості заради перемоги не набули поширення, а вирвані з контексту слова були перекручені та набули незаслуженої уваги, що ще раз підтверджує мої переконання щодо великого обсягу роботи, який ми повинні виконати для розбудови стійкого українського суспільства”.

Він надав посилання на відеозапис “круглого столу”.

Як інформувала “Новинарня“, 12 грудня під час “круглого столу” в агентстві “Укрінформ” у Києві начальник Управління військово-цивільного співробітництва ЗСУ полковник Олександр Ноздрачов заявив, що “українські військові і військові росіяни, які проти нас воювали та продовжують воювати, і навіть ті військові, які є в формуваннях Донецької і Луганської областей, реінтегруються дуже швидко”, бо існує “військова традиція”. Цьому він протиставив незгоду “праворадикальних рухів” та ветеранів із їхнього кола.
У Генштабі ЗСУ заявили, що висловлювання полковника є “оціночними і суб’єктивними”, та заявили про початок службового розслідування.

Читайте також:
Мир настане, незважаючи на набридлу політику войовничої меншості, – Сивохо

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна