Екскерівнику правління банку “Михайлівський” поліція оголосила підозру

 

Екскерівнику правління ПАТ “Банк “Михайлівський” було оголошено про підозру за зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми.

Як повідомляє “Новинарня“, фігуранту загрожує до шести років ув’язнення, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Встановлено, за даними правоохоронців, що внаслідок протиправних дій правління банку державі було завдано збитків на суму майже 900 мільйонів гривень.

“Використовуючи свої службові повноваження, екскерівник правління банку налагодив злочинну схему виведення державних коштів на підконтрольні підприємства. Так, спільно з іншими службовими особами банку, він організував укладання кредитних договорів з підконтрольними фіктивними підприємствами на суму понад 870 мільйонів гривень. Всі ці фінансові операції було проведено впродовж одного дня. Це було підтверджено під час проведення слідства”, – інформують у пресслужбі поліції.

Проводяться подальші слідчі дії, спрямовані на встановлення причетності інших службових осіб банку до цієї злочинної схеми.

Читайте також:
Екс-голову банку “Михайлівський” знову арештували, але вже з заставою 160 млн.

Рада ухвалила закон, що частково вирішує проблему
ошуканих  вкладників банку “Михайлівський”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна